Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

09 Σεπ 2016

Η Fiat Chrysler Automobiles συμπεριλήφθηκε στο Dow Jones Sustainability Index World

Η Fiat Chrysler Automobiles συμπεριλήφθηκε για μια ακόμη φορά στον ιδιαίτερου κύρους δείκτη Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World.

Η Fiat Chrysler Automobiles συμπεριλήφθηκε στο Dow Jones Sustainability Index World

 

Η Fiat Chrysler Automobiles συμπεριλήφθηκε για μια ακόμη φορά στον ιδιαίτερου κύρους δείκτη Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World. Η εταιρεία πήρε βαθμολογία 87/100, ενώ ο μέσος όρος για τις εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν 54/100, όπως αξιολογήθηκε από την εξειδικευμένη στις επενδύσεις βιωσιμότητας RobecoSAM.

Το αποτέλεσμα τοποθετεί την FCA από πλευράς οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιδόσεων ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου και αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες της εταιρείας για να συμμετάσχει στη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία, δηλαδή σε μια οικονομία που βασίζεται στην ανακύκλωση και στην ανάκτηση ενέργειας και υλικών.

Η συμμετοχή στον δείκτη DJSI World περιορίζεται σε οργανισμούς που κρίνονται ως οι καλύτεροι στην κατηγορία τους όταν συγκρίνονται με την πλειοψηφία των ανταγωνιστών τους, με βάση επιλεγμένα κριτήρια βιωσιμότητας. Η RobecoSAM αξιολόγησε τις επιδόσεις 36 εταιρειών του τομέα του αυτοκινήτου και τελικά δέχθηκε μόνο τέσσερις στο DJSI World.

Ο Όμιλος πέτυχε, στον τομέα του, την υψηλότερη βαθμολογία στην κλιματική στρατηγική και την περιβαλλοντική ανάλυση, στο brand management, στη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και γενικότερα στις κοινωνικές διαστάσεις που συμπεριλαμβάνουν προσέλκυση, εξασφάλιση και ανάπτυξη ταλέντων και ανθρώπινου δυναμικού.

Η FCA σημείωσε σημαντική πρόοδο και κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, 2015 και 2016, επιδεικνύοντας τις ικανότητές της ως παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που προσπαθεί να πετύχει με υπεύθυνο τρόπο λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω αποτελέσματα:

 

  • Αποκάλυψη του Chrysler Pacifica Hybrid, του πρώτου ηλεκτρικού minivan, τον Ιανουάριο του 2016
  • Το Jeep Grand Cherokee EcoDieselβραβεύτηκε ως "Green SUV of the Year2015" από το Green Car Journal
  • Ηγέτης στην Ευρώπη στα οχήματα φυσικού αερίου με περίπου 50% μερίδιο αγοράς.
  • Επιπλέον αύξηση στην έρευνα και εξέλιξη με επενδύσεις 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2015
  • Ανακοίνωση συνεργασίας με το Autonomous Driving Project της Google
  • Uconnect® βραβεύτηκε ως "Infotainment of the Year" από την Digital Trends
  • Το σύστημα ENJOY για από κοινού χρήση αυτοκινήτων (car-sharing), που λανσαρίστηκε από την ENI σε συνεργασία με την FCA, κατέγραψε περισσότερους από 420.000 συνδρομητές και 5 εκατομμύρια ενοικιάσεις στην Ιταλία από την αρχή της λειτουργίας του
  • Αναγνώριση των προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας και επιδόσεων για πολλά μοντέλα της FCA, συμπεριλαμβάνοντας τα 5 αστέρια στο U.S. NCAP για το Dodge Challenger και το "Top Safety Pick+" για το Fiat 500X και το Chrysler 200, καθώς και πρόσφατα τα 5 αστέρια στο Euro NCAP για την Alfa Romeo Giulia.
  • Στη Βόρεια Αμερική έχει ανανεωθεί ο στόλος για τις ανάγκες μεταφοράς εφοδίων με 179 νέα φορτηγά με φυσικό αέριο
  • Στήριξη των δεσμεύσεών του υπέρ της κλιματικής αλλαγής μέσω του UN Climate Change Conference of the Parties (COP21)
  • Το εργοστάσιο του Verrone κέρδισε το βραβείο Automotive Lean Production Award 2015
  • Το εργοστάσιο του Melfi (Ιταλία) κέρδισε το σημαντικό ειδικό βραβείο Original Equipment Manufacturing: Έξυπνες Ψηφιακές Διαδικασίες 2016
  • Πάνω από 4,300 νέα περιβαλλοντικά έργα που υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις της FCA σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας στην εξοικονόμηση περίπου € 65 εκατομμυρίων  ευρώ
  • Χρυσό βραβείο "Best Employers for Healthy Lifestyles" στις ΗΠΑ

 

Επιπλέον, ο Όμιλος εξακολούθησε να μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα για τα εργοστάσιά του σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα μείωση κατά 23,4% στις εκπομπές CO2 ανά αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε σε σύγκριση με το 2010 και εξοικονόμηση 2,3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού.

Οι πόροι που αφιερώθηκαν από τον Όμιλο προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων ξεπέρασαν τα 22 εκατομμύρια ευρώ, το 53% των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για την στήριξη της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της τέχνης.

Ο όμιλος FCA επίσης κατατάχθηκε στην κατηγορία "Α" της λίστας του Προγράμματος Κλιματικής Αλλαγής 2015 του CDP επιτυγχάνοντας βαθμολογία 98/100 σε ό,τι αφορά στα επίπεδα διαφάνειας. Σημειώνεται πως μόνο το 5% των εταιριών που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα καταλαμβάνουν μια θέση στη Λίστα "Α". Η FCA συμμετέχει επίσης σε ένα μεγάλο αριθμό άλλων σημαντικών δεικτών στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι: STOXX Global ESG Leaders, STOXX Global ESG Environmental Leaders, STOXX Global ESG Social Leaders, STOXX Global ESG Governance Leaders, ECPI Euro Ethical Equity, ECPI EMU Ethical Equity and ECPI Global Developed ESG Best in Class Equity, Parks GLBT Diversity Index.

 

Οι ενδιαφερόμενοι για τη δέσμευση και την πρόοδο της FCA στη βιωσιμότητα μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή FCA Sustainability App από το Apple store και το Google Play store ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.fcagroup.com/en-US/sustainability/Pages/default.aspx


Το αγγλικό δελτίο τύπου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ http://www.fiatpress.com/press/article/118110