Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

31 Αυγ 2016

H Fiat Professional στην Έκθεση Caravan Salon 2016 του Düsseldorf

Από τις 27 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, η Γερμανική πόλη Düsseldorf φιλοξενεί την Έκθεση Caravan Salon, τη σημαντικότερη εκδήλωση στον κόσμο για το τροχόσπιτο και τον κατασκηνωτικό τουρισμό. Η Fiat Professional, ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά στις βάσεις αυτοκινούμενων για μετατροπή τους σε οχημάτα αναψυχής, δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την υψηλού κύρους έκθεση, καθώς το μοντέλο της, το best-seller Ducato έκτης γενιάς διαθέτει την ιδανική βάση αυτοκινούμενου για τους λάτρεις της κατασκήνωσης.

H Fiat Professional στην Έκθεση Caravan Salon 2016 του Düsseldorf

 

Από τις 27 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, η Γερμανική πόλη Düsseldorf φιλοξενεί την Έκθεση Caravan Salon, τη σημαντικότερη εκδήλωση στον κόσμο για το τροχόσπιτο και τον κατασκηνωτικό τουρισμό. Η Fiat Professional, ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά στις βάσεις αυτοκινούμενων για μετατροπή τους σε οχημάτα αναψυχής, δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την υψηλού κύρους έκθεση, καθώς το μοντέλο της, το best-seller Ducato έκτης γενιάς διαθέτει την ιδανική βάση αυτοκινούμενου για τους λάτρεις της κατασκήνωσης. Οι πολλές παραλλαγές αμαξώματος, το τετράγωνο και κανονικό σχήμα του χώρου φόρτωσης, το προσεκτικά μελετημένο σασί και η οδική συμπεριφορά που μοιάζει με αυτή ενός επιβατικού αυτοκινήτου, το έχουν καταστήσει πρώτη επιλογή βάσης για τους κύριους κατασκευαστές αυτοκινούμενων στην Ευρώπη.

 

Ducato: η μόνη βάση που δημιουργήθηκε για να είναι τροχόσπιτο

Το Ducato είναι το αναμφισβήτητο αστέρι της Γερμανικής έκθεσης, με 4 βάσεις αυτοκινούμενων να παρουσιάζονται στο κοινό κατά τη διάρκεια της έκθεσης: όπως το glazed van με μικρό μεταξόνιο ή οι διάφορες εκδόσεις cab με χαμηλό "ειδικό" σασί. Στα οχήματα που παρουσιαζονται στο Düsseldorf παράλληλα ενσωματώνεται μια ευρεία γκάμα εξαιρετικά πρακτικών εφαρμογών που καθιστούν το Ducato την τέλεια αυτοκινούμενη βάση, όπως το σύστημα infotainment, το parking sensor και τα άνετα καθίσματα στο στιλ "Captain Chair".

Στην έκτη γενιά του Ducato έχουν ενσωματωθεί διάφορες χρήσιμες και ευπρόσδεκτες τεχνολογίες, όπως πίσω ανάρτηση με σύνθετο υλικό για τη μείωση του απόβαρου, συνολικό ωφέλιμο φορτίο μέχρι 4,4 τόνους στις Maxi εκδόσεις σε βάση αυτοκινούμενου Ducato, ζάντες αλουμινίου 16" διαθέσιμες στη στάνταρ σειρά Ducato και ενισχυμένη εμπρός ανάρτηση για αυτοκινούμενες εκδόσεις με υψηλό μικτό βάρος του οχήματος.

Εδώ και 35 χρόνια, από τότε που πρώτο κατασκευάστηκε το Ducato, οι παραθεριστές μπορούν να απολαύσουν όχι μόνο την ελευθερία κίνησης, αλλά και την άμεση και συναρπαστική επαφή με την φύση και την πολυτέλεια να επιλέξουν πότε να σταματήσουν, συστατικά που καθιστούν τις διακοπές με τροχόσπιτο όλο και πιο δημοφιλείς. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, πάνω από 500,000 οικογένειες έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με τροχόσπιτα κατασκευασμένα σε βάσεις Ducato, απολαμβάνοντας ήρεμες και ξένοιαστες διακοπές.

Το πρώτο εξάμηνο του 2016, το Fiat Ducato είναι το όχημα με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη στην κατηγορία όλων των επαγγελματικών οχημάτων "2.8 - 4.0 τόνων" περιλαμβάνοντας τα τροχόσπιτα. Πρόκειται για μια επιτυχία που ενισχύεται από το γεγονός ότι η βάση Ducato βρισκόταν στην κορυφή της κατηγορίας του για χρόνια, ενώ παράλληλα αποτελεί το πλαίσιο αναφοράς για όλους τους ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινούμενων.

Ducato: Νέοι Euro6 Κινητήρες

Παρατηρώντας την ιστορία του Ducato από τεχνολογικής άποψης διαπιστώνεις ότι είναι άμεσα συνυφασμένη με την εξέλιξη του κατασκηνωτικού τουρισμού. Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να επιλέξει ανάμεσα στον 2.0 MultiJet 115 HP με ροπή 290 Nm (με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο), τον 2.3 MultiJet 130 HP με ροπή 320 Nm, τον 2.3 MultiJet 150 HP με ροπή 380 Nm και τον 2.3 MultiJet 180 HP με ροπή 400 Nm, προσφέροντας παράλληλα την τεχνολογία LPEGR.

Σήμερα, οι νέοι Euro6 Multijet2 κινητήρες βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας αναφορικά με την κατανάλωση και την απόδοση ροπής στις χαμηλές στροφές, στοιχεία που εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους οδηγούς τροχόσπιτων. Η σειρά κινητήρων Multijet2 με ισχύ από 115 έως 180 HP είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις πιο ποικίλες ανάγκες των κατασκευαστών αυτοκινούμενων και των πελατών.

Παράλληλα, όλοι οι κινητήρες διατίθενται με το ημιαυτόματο κιβώτιο "Comfort Matic" για πιο χαλαρή οδήγηση και ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση. Η κατανάλωση μπορεί να μειωθεί περαιτέρω χάρη στην ύπαρξη του Gear Shift Indicator σε όλες τις εκδόσεις Ducato, βοηθώντας τον οδηγό να βελτιώσει τον τρόπο οδήγησης υποδεικνύοντάς του τη σωστή ταχύτητα.

Το Ducato έχει επίσης τα καλύτερα διαπιστευτήρια σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει, χάρη στα κορυφαία συστήματα ασφαλείας και οδηγικά βοηθήματα. Για παράδειγμα, στάνταρ σε όλη τη γκάμα είναι το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESC), συμπληρωμένο με σύστημα ανίχνευσης φορτίου και κέντρου βάρους (LAC), Hill Holder, σύστημα αντιολίσθησης (ASR) και ηλεκτρονική υποβοήθηση φρεναρίσματος (EBA).

Η έκτη γενιά του μοντέλου σημερα αποτελεί την καλύτερη λύση σε επίπεδο συμπεριφοράς, άνεσης, ασφαλείας, επιδόσεων, απόδοσης και οικονομίας. Το νέο αυτοκίνητο της Fiat  Professional εξελίσσει ακόμα περισσοτερο την αντίληψη της "σχεδίασης που συνδέεται με τη λειτουργικότητα" που πάντα χαρακτήριζε το μοντέλο. 

Η Mopar προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες για ήρεμα ταξίδια

Επιπλέον, χάρη σε συνεχείς βελτιώσεις στο όχημα που αποτελεί τη μοναδική βάση για τροχόσπιτα, το Ducato επαναβεβαιώνεται ως ιδανική βάση για την κατηγορία camper van που γνωρίζει συνεχής ανάπτυξη. Η Fiat Professional ταυτόχρονα προσφέρει πληθώρα ολοκληρωμένων λύσεων και εξειδικευμένων υπηρεσιών σε συνεργασία με τη Mopar για όσο το δυνατόν πιο ήρεμες διακοπές για τους οδηγούς. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων εχει δημιουργηθεί ειδικό δίκτυο σε όλες τις διαδρομές που αποτελούν προορισμό των οδηγών αυτοκινουμενων προκειμένου να παράσχει την απαιτούμενη βοήθεια όποτε χρειαστεί. Ταυτόχρονα, το κέντρο Φροντίδας Καταναλωτών και η εξειδικευμένη οδική βοήθεια ειναι στην διαθεςη των οδηγών όλες τις μέρες της εβδομαδας και όλο το 24ωρο.

Με άλλα λόγια, η οδήγηση ενός τροχόσπιτου με βάση το Ducato σημαίνει πρόσβαση σε υψηλής τεχνολογίας και φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες, καθώς και απόλαυση ανέσεων και πληθώρας υπηρεσιών.

"Γεννημένοι επαγγελματίες": Η Fiat Professional παρουσιάζει την πλήρη γκάμα της

Η Fiat Professional εξελίσσεται συνεχώς για να αντιμετωπίσει τις κρίσιμες προκλήσεις με νέα προϊόντα, ενώ εφαρμόζει μια ακόμα πιο πελατοκεντρική προσέγγιση ώστε με αποφασιστικότητα να ανοίξει νέους δρόμους στην παγκόσμια αγορά.

Εντελώς ανανεωμένη μόλις τα τελευταία δύο χρόνια, η γκάμα της Fiat Professional σήμερα έχει τις σωστές απαντήσεις σε όλες τις μεταφορικές αποστολές καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες, ενώ επιπλέον η μάρκα δίνει δυναμική έμφαση σε τομείς όπως οι μεταφορές επιβατών και η κατηγορία των οχημάτων αναψυχής.

Ένα από τα νέα μοντέλα που περιλαμβάνονται στην γκάμα της Fiat Professional είναι το Talento (κατηγορία 2P LCV). Το Fiat Talento με τη γενναιόδωρη ικανότητα φόρτωσης του είναι ο ιδανικός βοηθός εργασίας για τους επαγγελματίες στις διαδρομές εντός πόλης, αλλά και στις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν εξαιρετική ευελιξία στη χρήση και προσαρμοστικότητα στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών. Το όνομά του - Talento -, κάνοντας αναφορά στο όνομα του αρχαίου νομίσματος, θυμίζει τις έμφυτες ιδιότητες του οχήματος, με έμφαση στην πολυεπίπεδη αξία του που ανταποκρίνεται στην παράδοση της Fiat Professional.

Σε επίπεδο στυλ και σχεδιασμού, το Talento ειναι συμπαγές με εξαιρετικές αναλογίες, με δυναμικό πίσω μέρος και έντονες και ξεκάθαρες γραμμές. Εσωτερικά εχει σχεδιαστεί να παρέχει απόλυτη άνεση και άριστη εργονομία, παράλληλα δίνοντας με τις εσωτερικές διαστάσεις του απαντήσεις σε όλες τις επαγγελματικές ανάγκες μεταφοράς. 

Τέλος, ειναι εξοπλισμένο με αξιόπιστους, ισχυρούς και οικονομικά αποδοτικούς κινητήρες Euro6, τον 1,6 Multijet Turbo που αποδίδει 120 HP και 300 Νm και τον 1,6 EcoJet S&S TwinTurbo που αποδίδει 125 HP και 320 Nm.

Το Talento που παρουσιάζεται στην έκθεση του Düsseldorf (μακρύ μεταξόνιο, χαμηλή οροφή) είναι ειδικά εξοπλισμένο για αποκλειστικές υπηρεσίες μεταφορών με έξι δερμάτινα καθίσματα, περιστρεφόμενη δεύτερη σειρά, δάπεδο με ράγες και ABS επιδεικνύοντας την ευελιξία του νέου αυτού οχήματος. Το Talento μπορεί να ταιριάξει απόλυτα στην μετατροπή οχημάτων αναψυχής και παράλληλα να δώσει λύση σε έναν νέο τύπο καταναλωτή που αναζητά ένα επιβατικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και ένα όχημα αναψυχής το Σαββατοκύριακο και στις διακοπές.

Ένα νέο μοντέλο της Fiat Professional είναι το Fullback, το νέο pick-up της μάρκας που αποτελεί τον "ήρωα" του περιπτέρου στο Düsseldorf. Οδηγοί οχημάτων αναψυχής έχουν τη δυνατότητα να δουν στην έκθεση την έκδοση Fullback "Motocross World Championship" (MXGP). Άλλωστε η Fiat Professional είναι επίσημος χορηγός σε τρεις από τους κυρίους αγώνες του πρωταθλήματος MXGP, στο Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο και Ιταλία.

Το νέο pick up ειναι διαθέσιμο με σύστημα επιλεκτικής τετρακίνησης που αποτελεί σημαντική λύση για όσους κινούνται σε εκτός δρόμου διαδρομές. Η γκάμα περιλαμβάνει δυο τύπους αμαξώματος (Extended Cab και Double Cab) και εκδόσεις εξοπλισμού που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Διατίθεται με έναν κινητήρα πετρελαίου 2,4 λίτρων κατασκευασμένο απο αλουμίνιο που διακρίνεται για το χαμηλό βάρος και αποδίδει 159HP και 180HP και συνδυάζεται με 6ταχυτο το μηχανικό κιβώριο η 5ταχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το Fullback είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως το  ABS με EBD, ESP, TSA (Trailer Stability Assist), LDW (Lane Departure Warning), και επτά αερόσακους.

Το Fullback μπορεί παράλληλα να αποτελέσει βάση οχήματος αναψυχής για έναν πελάτη που αναζητά πιο περιπετειώδη ταξίδια, αλλά χωρίς ιδιαίτερες έγνοιες χάρη στις ειδικές πανευρωπαϊκές υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία. 

 

 

 

Άλλα περιεχόμενα

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.

ΕΓΓΡΑΦΕΊΤΕ ΤΏΡΑ